Cursus PresentChild Methode®

Tijdens de cursus leer je ontdekken dat je kind exact hetzelfde met jou als ouder voor heeft en zal je leren ontdekken dat er gedragingen en ook prestaties of ontwikkelingen in jou, aandacht vragen.

Wanneer een kind alsmaar een ‘lastige’ gedrag laat zien of soms zelfs een ziekte heeft, geen eetlust heeft, slecht slaapt, geen vriendjes heeft, angstig is, veel huilt, ongelukkig is, enz. spiegelt het kind heel nauwkeurig iets dat ook onbewust in het leven van de ouder/opvoeder speelt. Ons kind fluistert ons als het ware boodschappen in die je als ouder zou mogen, eigenlijk zou moeten, leren begrijpen. Dit is vaak lastig omdat de boodschappen meestal metaforisch zijn en bijna altijd gaan over de ‘blinde vlekken’ in ons zelf.

Via de methodiek van Het Fluisterkind® leer je zelf de vertaalslag te maken om de speciale boodschap van jouw kind te verstaan. Daarbij zul je je kunnen verwonderen en zeker versteld staan over de nauwkeurigheid van het verhaal van je kind dat overeenkomt met iets wat in jouw leven zelf ook speelt. Zo nauwkeurig dat je van binnen ‘weet’ dat het klopt. En als je als ouder handelt naar wat je weet, zul je zien hoe dit doorwerkt op je kind. Kinderen spiegelen namelijk ook direct dat het goed gaat! Over deze prachtige wisselwerking tussen ouder en kind gaat de cursus Fluisterkind®.

Wat je kunt verwachten:

Kennismaking en introductie van de methodiek.
Wat bedoelen we met ”spiegelen”?
We gaan kijken naar welke manieren kinderen onbewust kiezen om ons als ouder/opvoeder te kunnen spiegelen en kunnen daar verder op in gaan.
Vervolgens gaan we het eigen probleem uitzoeken en leer je de boodschappen van jouw kind te vertalen naar je eigen leven. We besteden hierbij ruim aandacht aan het denken in metaforen, zodat je toekomstige ”influisteringen” van je kind ook zelf kunt vertalen.
We staan stil bij het innerlijke kind
Je krijgt persoonlijke handvatten aangereikt om mee aan de slag te gaan.
Deze korte cursus rondom het eigen innerlijk kind, is intensief en is liefde- en waardevol. Het gaat over de problemen die onze kinderen ons laten zien als spiegel voor ons zelf. De mooie en waardevolle eigenschappen van je kind zijn er natuurlijk ook, maar die willen we niet loslaten.

Organisatorische gegevens:

Persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen zijn daarnaast belangrijk in deze cursus.
Het is daarom gewenst dat er per cursus maximaal 8 deelnemers zijn.
Indien gewenst, is het mogelijk om de cursus aan te vullen met individuele begeleiding.
De cursus wordt op dit moment gegeven gedurende drie ochtenden van 9.30 uur tot 12.00 uur en kost € 145,-. Er is volop koffie/thee , iets lekkers en een werkmap.
Er kan ook op aanvraag een cursus verzorgd worden op eigen locatie (offerte op maat).

De cursus wordt ook aangeboden op kinderdagverblijven (offerte op maat).

Ben je geïnteresseerd en wil je alvast een plekje reserveren, neem dan contact op met arlette@berkouwer.nl.

Gun jezelf en je kind dit, want het is een methodiek om nooit meer te vergeten!