Kindertolk, PresentChild®

PresentChild-methode (voorheen Fluisterkind) is een prachtige, liefdevolle aanvulling voor ouders, peuterleidsters en leerkrachten om het wezenlijke verhaal van je kind beter te leren verstaan. 

Kinderen zijn een open boek, ze spiegelen alles. Daar waar we bewust van zijn is meestal niet zo moeilijk om dat te aan te pakken, maar vooral ook onze blinde vlekken, die we allemaal wel hebben en die we niet zien, spiegelen onze kinderen uit liefde voor zijn ouder/opvoeder ons van harte voor! 

Op deze bijeenkomst gaan we kennismaken met de methodiek, wat deze nastreeft en gaan we ook kijken naar de persoonlijke boodschap die het kind voor je heeft. 

Boek: Het Fluisterkind® tegenwoordig Presentchild®   

Als ouders hopen en willen we dat onze kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Niets lijkt ons vaak te gek om dit dan ook te verwezenlijken. Ons hart stroomt over van liefde voor ons kind. Als ik het met ouders over hun kinderen heb dan is de liefde voor dit kind, altijd de allerbelangrijkste reden waarom ze naar me toe komen. Vooral als het niet goed gaat met dit kind op het gebied van gedrag, leerprestaties en ontwikkelingen, voeding en/of spel.

Een kindertolk traject bestaat uit een intake, de vertaling en minimaal één integratiesessie.  

  1. Tijdens de intake vertel je me over je kind en het probleem. Ik help je bij het vertellen door specifieke vragen te stellen die inzicht geven in het probleem. Ik schrijf alles wat je me vertelt woord voor woord neer. Cliënten ervaren deze intake als een opluchting om alles eindelijk eens te kunnen vertellen. Ook de intake kan soms confronterend zijn omdat het voor sommige ouders de eerste keer is dat ze luidop uitspreken wat ze al die tijd hebben lopen denken. Je spreekt je gedachten uit zonder oordeel, gewoon zoals het is.
  2. In de dagen daarna maak ik de vertaling – dit werk zie je niet, want dat doe ik alleen. Ik breng structuur in het verhaal, ik zoek de betekenis van woorden op, ik vertaal het verhaal zodat jij kan begrijpen wat je kind je wil vertellen. Tijdens de tweede sessie koppel ik terug wat je kind je wil vertellen. Bereid je voor op een liefdevolle, zachte, sessie boordevol inzichten. Als de vertaling klopt, dan zal je dat voelen en zal dit je raken in je HART. Je kind confronteert je niet alleen, het geeft je ook glasheldere instructies met wat je hier nu concreet mee dient te doen. Je krijgt tools om met deze inzichten concreet aan de slag te gaan, zowel voor jezelf als voor je kind.
  3. Nu je weet en voelt wat je kind je wilt vertellen, is het tijd om daar ook daadwerkelijk actie voor te ondernemen. Samen kijken we hoe je verantwoordelijkheid kan nemen voor je eigen stuk en wat je nu precies kan doen. Met andere woorden, tijdens de vervolgsessies werken we eraan om de verandering bij jezelf en uiteindelijk ook bij je kind blijvend te maken. Afhankelijk van de boodschap van je kind, de thema’s die aan bod komen, kunnen meerdere integratie sessies nodig zijn. 

Maak een afspraak!