Mindfulness

Mindfulness is een manier van leven, waarin je je bewust bent van het hier en nu.

Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je traint als het ware je bewustzijn. Je wordt je bewust van je “zijn”. Wat je voelt, ervaart, ziet. Door te trainen in aandacht en mindful te leven, train je je hersenen.

Je ziet meer mogelijkheden. Je voelt daardoor meer ruimte om je eigen keuzes te maken. En als je beter voelt wat je voelt, kun je ook veel beter voor jezelf zorgen. Voel je je gehaast, dan doe je een stapje terug. Heb je het koud, doe je een extra trui aan. Zo simpel kan het zijn om mindful te leven. Bewuster en in het hier en nu. Het verrijkt je leven!

Door te veel met mindfulness te oefenen, leer je met je aandacht in het hier en nu te zijn. Mindfulness brengt je naar het hier en nu. Je denkt dan even niet aan het verleden of aan de toekomst. Alleen het nu telt. En als je dat wel doet, dan ga je zonder oordeel terug naar de oefening die je deed. Sommige mensen denken dat ze niet kunnen mediteren en beginnen daarom niet aan een mindfulness training. Echter, iedereen kan mediteren! Oefening baart kunst én je leert dat als je afdwaalt met je gedachten, dat dat helemaal niet erg is. Het enige wat je hoeft te doen, is teruggaan naar de meditatie.

Jezelf trainen in mindfulness levert je een bewuster leven op. Met meer energie, je slaapt beter. Je wordt rustiger, meer ontstpannen en zelfbewust. Ook je concentratie wordt beter met het beoefenen van mindfulness. Mindfulness leert je om je mind te sturen in plaats van dat je mind jou stuurt. Je krijgt ruimte voor positiviteit en rust.

Wil je weten wat mindfulness is? Het is weliswaar erg praktisch, maar je krijgt genoeg handvatten en uitleg mee om ook een theoretische basis te hebben. Bel/mail me!