PresentChild Methode®

PresentChild-methode (voorheen Fluisterkind) is een prachtige, liefdevolle aanvulling voor ouders, peuterleidsters en leerkrachten om het wezenlijke verhaal van je kind beter te leren verstaan. 

Kinderen zijn een open boek, ze spiegelen alles. Daar waar we bewust van zijn is meestal niet zo moeilijk om dat te aan te pakken, maar vooral ook onze blinde vlekken, die we allemaal wel hebben en die we niet zien, spiegelen onze kinderen uit liefde voor zijn ouder/opvoeder ons van harte voor! 

Op deze bijeenkomst gaan we kennismaken met de methodiek, wat deze nastreeft en gaan we ook kijken naar de persoonlijke boodschap die het kind voor je heeft. 

Boek: Het Fluisterkind® tegenwoordig Presentchild®   

Als ouders hopen en willen we dat onze kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Niets lijkt ons vaak te gek om dit dan ook te verwezenlijken. Ons hart stroomt over van liefde voor ons kind. Als ik het met ouders over hun kinderen heb dan is de liefde voor dit kind, altijd de allerbelangrijkste reden waarom ze naar me toe komen. Vooral als het niet goed gaat met dit kind op het gebied van gedrag, leerprestaties en ontwikkelingen, voeding en/of spel.

Een kindertolk traject bestaat uit een intake, de vertaling en minimaal één integratiesessie.  

 1. Tijdens de intake vertel je me over je kind en het probleem. Ik help je bij het vertellen door specifieke vragen te stellen die inzicht geven in het probleem. Ik schrijf alles wat je me vertelt woord voor woord neer. Cliënten ervaren deze intake als een opluchting om alles eindelijk eens te kunnen vertellen. Ook de intake kan soms confronterend zijn omdat het voor sommige ouders de eerste keer is dat ze luidop uitspreken wat ze al die tijd hebben lopen denken. Je spreekt je gedachten uit zonder oordeel, gewoon zoals het is.
 2. In de dagen daarna maak ik de vertaling – dit werk zie je niet, want dat doe ik alleen. Ik breng structuur in het verhaal, ik zoek de betekenis van woorden op, ik vertaal het verhaal zodat jij kan begrijpen wat je kind je wil vertellen. Tijdens de tweede sessie koppel ik terug wat je kind je wil vertellen. Bereid je voor op een liefdevolle, zachte, sessie boordevol inzichten. Als de vertaling klopt, dan zal je dat voelen en zal dit je raken in je HART. Je kind confronteert je niet alleen, het geeft je ook glasheldere instructies met wat je hier nu concreet mee dient te doen. Je krijgt tools om met deze inzichten concreet aan de slag te gaan, zowel voor jezelf als voor je kind.
 3. Nu je weet en voelt wat je kind je wilt vertellen, is het tijd om daar ook daadwerkelijk actie voor te ondernemen. Samen kijken we hoe je verantwoordelijkheid kan nemen voor je eigen stuk en wat je nu precies kan doen. Met andere woorden, tijdens de vervolgsessies werken we eraan om de verandering bij jezelf en uiteindelijk ook bij je kind blijvend te maken. Afhankelijk van de boodschap van je kind, de thema’s die aan bod komen, kunnen meerdere integratie sessies nodig zijn. 

Maak een afspraak!

Cursus PresentChild Methode®

Tijdens de cursus kun je leren ontdekken dat je kind exact hetzelfde met jou als ouder voor heeft en zal je leren ontdekken dat er gedragingen en ook prestaties of ontwikkelingen in jou, aandacht vragen.

Wanneer een kind alsmaar een ‘lastige’ gedrag laat zien of soms zelfs een ziekte heeft, geen eetlust heeft, slecht slaapt, geen vriendjes heeft, angstig is, veel huilt, ongelukkig is, enz. spiegelt het kind heel nauwkeurig iets dat ook onbewust in het leven van de ouder/opvoeder speelt. Ons kind fluistert ons als het ware boodschappen in die je als ouder zou mogen, eigenlijk zou moeten, leren begrijpen. Dit is vaak lastig omdat de boodschappen meestal metaforisch zijn en bijna altijd gaan over de ‘blinde vlekken’ in ons zelf. 

Via de methodiek van Het Fluisterkind® leer je zelf de vertaalslag te maken om de speciale boodschap van jouw kind te verstaan. Daarbij zul je je kunnen verwonderen en zeker versteld staan over de nauwkeurigheid van het verhaal van je kind dat overeenkomt met iets wat in jouw leven zelf ook speelt. Zo nauwkeurig dat je van binnen ‘weet’ dat het klopt. En als je als ouder handelt naar wat je weet, zul je zien hoe dit doorwerkt op je kind. Kinderen spiegelen namelijk ook direct dat het goed gaat! Over deze prachtige wisselwerking tussen ouder en kind gaat de cursus Fluisterkind®. 

Wat je kunt verwachten:

 1. Kennismaking en introductie van de methodiek.
 2. Wat bedoelen we met ”spiegelen”?
 3. We gaan kijken naar welke manieren kinderen onbewust kiezen om ons als ouder/opvoeder te kunnen spiegelen en kunnen daar verder op in gaan.
 4. Vervolgens gaan we het eigen probleem uitzoeken en leer je de boodschappen van jouw kind te vertalen naar je eigen leven. We besteden hierbij ruim aandacht aan het denken in metaforen, zodat je toekomstige ”influisteringen” van je kind ook zelf kunt vertalen.
 5. We staan stil bij het innerlijke kind
 6. Je krijgt persoonlijke handvatten aangereikt om mee aan de slag te gaan. 

Deze korte cursus rondom het eigen innerlijk kind, is intensief en is liefde- en waardevol. Het gaat over de problemen die onze kinderen ons laten zien als spiegel voor ons zelf. De mooie en waardevolle eigenschappen van je kind zijn er natuurlijk ook, maar die willen we niet loslaten.

Organisatorische gegevens:

 1. Persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen zijn daarnaast belangrijk in deze cursus.
  Het is daarom gewenst dat er per cursus maximaal 8 deelnemers zijn.
  Indien gewenst, is het mogelijk om de cursus aan te vullen met individuele begeleiding.
 2. De cursus wordt op dit moment gegeven gedurende drie ochtenden van 9.30 uur tot 12.00 uur en kost € 145,-. Er is volop koffie/thee , iets lekkers en een werkmap. 

Er kan ook op vraag een cursus verzorgd worden op eigen locatie (offerte op maat).

De cursus wordt ook aangeboden op kinderdagverblijven (offerte op maat).

Ben je geïnteresseerd en wil je alvast een plekje reserveren, neem dan contact op met arlette@berkouwer.nl. 

Gun jezelf en je kind dit, want het is een methodiek om nooit meer te vergeten!