Therapie

Overzicht en balans ervaren in uw leven

Je komt in je leven wel eens wat tegen wat zwaar is, en dan heb je gesprekstherapie nodig.

Gesprekstherapie is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren. Soms zorgt dit voor een oplossing van de problemen, soms voor acceptatie dat deze problemen bij jou of het leven horen, en soms zorgt het voor verwerking waardoor de problemen minder zwaar voelen.

Gesprekstherapie is niet altijd leuk. We praten immers over de moeilijke kanten van het leven, en daar komen allerlei nare gevoelens en gedachten bij kijken. Toch wordt er ook veel gelachen in therapie, en levert het praten vaak een hoop opluchting en begrip op. Ook het feit dat iemand de tijd neemt om naar je te luisteren en met je mee te denken, geeft vaak een fijn gevoel.

Een sessie duurt 45 tot 60 minuten, meestal wekelijks, soms minder vaak. Een volledige behandeling kan een paar maanden tot wel een paar jaar duren, afhankelijk van de problemen en je leeftijd. In een sessie wordt overigens niet alleen maar gepraat; soms helpt het ook om mindfulness-oefeningen of andere vormen van therapie erbij te betrekken.

Bij kinderen, en vaak ook bij jongeren, kunnen we de therapie ook combineren met ouderbegeleiding.