Wandelcoaching

Nu een speciale aanbieding!

Bij een wandelcoach-traject van 5x (incl. 5 km reizen) krijg je een half uur voetreflexmassage cadeau (zodra dat weer mag natuurlijk ;-).

In de natuur coachen biedt een aantal belangrijke voordelen. ‘In de natuur kun je je gedachten makkelijker de vrije loop laten; frisse lucht en ruimte geven een vrijer gevoel. Ik zie aan mensen dat dat écht rust geeft.’

Groen is goed voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid. Natuur zorgt dat stemming en concentratie verbeteren, en dat stress – bijvoorbeeld gemeten aan de bloeddruk of stresshormonen – afneemt.

Wandelend komen de antwoorden en zet je ongemerkt allerlei processen in je lijf in beweging;

  • heb je vaak hoofdpijn
  • voel je je somber
  • zit je niet lekker in je vel
  • heb je last van constipatie
  • weet je niet waar je wilt beginnen?

Allemaal herkenbare vragen voor mij! Ik heb de afgelopen jaren op veel verschillende manieren mijn body & mind ondersteunt om zo gezond mogelijk te blijven. Wil jij dat ik met je meedenk en -kijk? Mijn passie is iemand weer op weg helpen! Het kan echt!

Hoe lang en waar?

Waar we afspreken en een wandeling starten, bepalen we in overleg. Vervolgens gaan we op pad, jouw pad. We wandelen langs de Linge en door de weilanden en zien de natuur die we onderweg tegenkomen. Tijdens het wandelen staan we stil bij wat jou letterlijk stil doet laten staan. Dit gaan we dieper uitwerken door middel van vragen. We gaan samen inzicht creëren in het punt waar jij bent gaan stilstaan om het bewust te maken en het daarmee inzichtelijk te maken voor jou in wat daar is stilgezet in jouw persoonlijke proces.

Een wandeling duurt normaal gesproken ongeveer anderhalf uur, afhankelijk van de route, het onderwerp en wat we onderweg tegenkomen. Ik zal je vragen gaan stellen. Vragen die je helpen om bij de kern te komen. Om je vervolgens met advies verder op weg te helpen. Daarnaast werk ik soms met oefeningen, dit kan je helpen sneller tot jezelf te komen.

Ik ga in eerste instantie uit van een kort coachingstraject van één tot vier wandelingen, maar afhankelijk van jouw vraag kunnen het ook meer wandelingen zijn. Dit bepalen we samen.

Wat levert het je op?

Na afloop van de wandelsessie(s) heb ik je handvatten gegeven om mee verder te gaan. Ik zal je een aantal praktische tips meegeven, die je afhankelijk van de situatie en vraag, direct kunt toepassen. Daarnaast krijg je meer duidelijkheid over jezelf en het eventuele proces waar je in zit.

Kosten incl. 5 km reizen

  • Intakegesprek individueel 1,5 uur € 95,-.
  • Serie van 5 wandelsessies 1,5 uur; 3 wekelijks en 2 verdeeld over de maanden daarna € 450,-
  • Serie van 5 wandelsessies 1 uur; 3 wekelijks en 2 verdeeld over de maanden daarna € 350,-
  • Wandelsessie individueel 1 uur € 75,00
  • Wandelsessie individueel 1,5 uur € 95,00.

Neem contact met me op en begin met je wandeling!

De kracht van wandelen

Hersenen: wandelen verlaagt je kans op een beroerte met 30%

Stemming: wandelen kan symptomen van depressiviteit met 36% verlagen

Darmen: wandelen stimuleert de stofwisseling en is goed tegen darmverstopping

Botten: wandelen kan risico op heupfracturen verlagen tot wel 43%

(Over)gewicht: wandelen verlaagt je risico op obesitas met 50%

Geheugen: wandelen beschermt het hersengedeelte dat wordt geassocieerd met planning en geheugen

Hart: wandelen verlaagt risico op hartaandoeningen drastisch

Levensduur: stevig wandelen kan je levensduur met bijna 2 jaar verlengen

Gezondheid: 3.500 stappen per dag verlaagt het risico op diabetes met 29%

Vitamine D: wandel je overdag dan krijgt je lichaam genoeg licht binnen om vitamine D aan te maken. 20 min. per dag is genoeg.